El Prat OcultTeatre Modern

Teatre Modern

  • Any de construcció: 1930
  • Arquitecte: Emili Gutiérrez Díaz
  • Ús de l’edifici: teatre i sala d’actes

Construït al 1930 seguint el projecte de l’Arquitecte municipal Emili Gutiérrez Díaz. Aquest edifici d’inspiració neoclàssica, nascut originàriament com a cinema, s’aixeca sobre l’antiga Sala La Moderna, un dels locals d’esbarjo més populars des de començaments d’aquest segle.

El nou Modern, emprat també com a local de varietats, va ser expropiat després de la Guerra Civil i fins a la inauguració de la cripta l’any 1948 s’hi van fer els oficis religiosos. Tornà a funcionar com a cinema fins a l’any 1985, en què tancà definitivament les seves portes. L’any 1991 va ser adquirit per l’Ajuntament que l’ha destinat a teatre.

Nascut originàriament com a cinema, substituïa l’antiga Sala La Moderna (1906), un dels locals d’esbarjo més populars des de començaments del segle XX.

Enterrament Pujol

Després de la Guerra Civil, el local fou requisat i convertit en església provisional fins la inauguració de la cripta, el 1948.

Aquell mateix any, 1948, va ser retornat als seus propietaris i recuperà les activitats que, des del seu origen, l’havien caracteritzat. El local reprengué les projeccions cinematogràfiques i tornà a acollir balls i varietats, especialment durant els mesos d’estiu.

Teatre Modern

A partir de 1960, i fins el 1985, data del seu tancament definitiu, es dedicà exclusivament a les projeccions cinematogràfiques. L’any 1991, el Moderno va ser adquirit per l’Ajuntament del Prat i es destinà a teatre i espai polivalent que acull alguns dels actes més destacats de la ciutat.

L’edifici està catalogat com a Arquitectura pública dins del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic aprovat l’any 2004.

Comparteix:
El Prat Ocult | Llicència de Creative Commons