El Prat OcultPirates al Prat

Pirata 1

Pirata 1- Mestressa, què sabeu on para el riu Llobregat?

Pirata 2- Però què fas beneit? Què no veus que ens té por? Si la pobra està tremolant. No passi ànsia senyora, que no li farem cap mal… Ara que, aquest collaret m’agrada molt…

Pirata 1- Si home, què no acabes de dir que ens té por? I tu l’amenaces en prendre-li la joia. Quina desgràcia de pirates que estem fets! No trobem el vaixell, ens perdem i, a sobre, portem un botí que tot són rampoines… ja veuràs el capità que ens farà quan li ensenyem… segur que ens llança als taurons.

Pirata 2- Això rai, si no trobem el riu, poc que trobarem el vaixell i el capità.

Pirata 1- Amb l’estona que fa que ens van desembarcar, ells ja han tingut temps d’anar a Martorell i tornar… i amb l’humor que es gasta el capità, no vulguis saber que ens farà.

Pirata 2- A veure repassem… a més del Prat, han deixat homes a Cornellà, Sant Boi, Molins… i…

Pirata 2

Pirata 1- Sant Andreu. Això fa 4 pobles… i Martorell, que és on hi haurà la ràtzia grossa. Que el capità els hi té jurada perquè la darrera vegada un fugitiu els va avisar i ens estaven esperant amb mosquetons. Allà s’hi estarà una bona estona i segur que aquesta nit volaran cendres de totes les cases i pallers que cremaran.

Pirata 2- Bé, bé. Amb la ràtzia i les aturades per recollir els companys, això ens dóna un marge de… unes cinc hores…

Pirata 1- Que ja han passat… i el capità no s’està per punyetes… segur que salpa sense nosaltres…

Pirata 2- I tu no sabies orientar-te per les estrelles?

Pirata 1- Però si jo em vaig fer mariner perquè dintre d’un vaixell no em podia perdre… mira si m’oriento bé, jo!

Pirata 2- Va tu… prou de xerrameca que si el capità ens abandona, ja sabràs com se les gasten aquests cristians, que si no ens pengen ens faran esclaus… i jo no he nascut per a treballar.

Pirata 1- Home, una mica de raó tenen: els hi robem les collites, els hi prenem tot el que tenen de valor, els hi cremem les cases, ens emportem les filles i els fills…

Pirata 2- Doncs va tu… no ens entretinguem

Pirata 1- Cap on deia que era el riu?…

Comparteix:
El Prat Ocult | Llicència de Creative Commons