El Prat OcultLes cases dels jornalers

Itinerari11

Jaume Codina Vilà (El Prat de Llobregat, 1926-2007). Llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Història. Va iniciar la seva tasca professional dedicant-se a la docència, primer com a mestre a l’Acadèmia Pràctica i, més endavant, al front del seu propi centre, el Liceo pratense i el parvulari Montserrat. Del 1982 al 1988 va treballar com a tècnic de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Ha estat Alcalde (1957-1964) i Regidor (1974-1978) del Prat. Va ser impulsor, fundador i president del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i d’Amics d’El Prat.

La seva tasca com a historiador l’han convertit en un referent obligat per al coneixement de la comarca del Baix Llobregat. Els seus treballs d’investigació, centrats especialment en les formes de vida dels pobladors dèltics, expliquen amb detall les relacions entre els condicionants naturals i geogràfics i el comportament i l’evolució de les societats.

Sovint els protagonistes de la seva obra eren els jornalers i les classes populars que van crear el llogarret que es transformarà en el Prat actual.

Comparteix:
El Prat Ocult | Llicència de Creative Commons