El Prat OcultLa font de la plaça de la Vila

Font Pl Vila

Ja n’estic ben tipa d’aquest ajuntament! Una altra vegada no! Ja m’ho han tornat a fer!!!!

Que què m’han fet? … però que no ho veieu, babaus? … Que m’han tornat a treure la font! … I ves a saber on l’han fotuda ara!!! Què es pensen aquests politicastros? Que l’aigua és seva?

L’àvia m’explicava, que la seva àvia li havia dit, que en temps de la seva rebesàvia s’explicava que quan l’estany d’en Moragues es va assecar, el comú va fer un pou. Això em sembla molt bé… d’algun lloc havia de treure l’aigua la bona gent, oi?

Però amb allò en van tenir prou? Ca! No! Que si primer van fer un pou fora de l’hostal… aquí mateix, després dins, ara tapat, ara obert… què quina culpa en tenien els altres que aquella pàmfila de la noia del pou s’hi fotés de cap i s’ofegués? I com si fos culpa de tots, van i ceguen el pou… i fan una font.

I ara, on recoi és la font? Que potser volen que traiem aigua d’aquesta sargantana? Ai coi, però si no és de veritat! Poc que en podrem treure res d’aquesta bestioleta. Tantes que ni havia abans i ara tan poques que s’hi veuen. Ho sabíeu que les sargantanes perden la cua i els hi torna a créixer?

Ja estic fugint d’estudi un altre cop… On era jo? A, si! I rai els que tenen pou artesià a casa que poden treure tota l’aigua que vulguin… però i els que no, què fem?

A veure si volen que fem com els finolis de Barcelona que, pel que m’han explicat, a les cases bones tenen unes aixetes de les que raja aigua, tanta com vulguis, i sense haver de bombar. Us ho imagineu? Segur que em volien prendre el pèl i a mi, poca broma. Ni que això fos París, que allò si que és fi… ai carai, ja torno a fugir d’estudi.

I us penseu que a mi m’agrada anar a la font, tot el dia carretejant galledes amunt i avall, com si no tingués una altra cosa a fer… calla, que em penso que ja la veig… que deu ser aquell “bulto” de la cantonada. Me n’hi vaig a mirar més de prop, que des d’aquí no m’arriba la vista… I vosaltres, feu-me el favor d’estar a l’aguait, no sigui que me la posin a l’altre costat mentre jo m’hi acosto (assenyala on ara hi ha la font)… que aquests de l’ajuntament, per fer la guitza són ben capaços.

Comparteix:
El Prat Ocult | Llicència de Creative Commons