El Prat OcultCases d’en Puig

Vista aèria de les Cases d'en Puig

  • Any de construcció: 1784
  • Autor: Desconegut
  • Constructor: Desconegut
  • Promotor: Josep Puig Bou
  • Ús de l’edifici: Equipament municipal

Les cases d’en Puig, situades al costat de l’avinguda Verge de Montserrat, són els habitatges més antics del Prat que es conserven. Construïdes l’any 1784 per allotjar els jornalers que treballaven al camp. Després de la rehabilitació, a l’any 2001, van entrar en funcionament com a equipament municipal.

Cases d'en Puig abans

Les cases d’en Puig són un testimoni important per explicar l’origen del nucli urbà, atès que és el raval més antic del Prat, i per explicar la base de la seva economia.

L’any 1784, Josep Puig i Bou va fer construir un conjunt de casetes per a jornalers.

Totes elles són de planta baixa i un pis amb portes d’arc rebaixat i una finestra, sense balcons. Eren cases austeres, amb les parets de pedra del Garraf, amb bigues de fusta i teulada de teules àrabs. A l’entrada hi havia la sala, que feia de cuina i menjador, amb una gran llar de foc. Passant per sota de l’escala, es trobava una altra estança on dormien els galls i les gallines i on hi havia la comuna. Al pis de dalt hi havia una peça al davant per als dormitoris i, al darrera, una sala que feia de graner i de dormitori ocasional. Davant de les cases hi havia un hort, un forn, un safareig i un pou comunitaris.

Les Cases d’en Puig són un referent en la memòria col·lectiva del Prat.

Actualment a l’equipament es troben diferents serveis municipals, consulteu la web www.casesdenpuig.cat